Akyazı Halkı, Mudurnu Çayı’ndaki Kirliliğe Tepkili
Akyazı Halkı, Mudurnu Çayı’ndaki Kirliliğe Karşı Birleşti
Akyazı Muhtarlar Derneği’nin düzenlediği protesto eylemine Akyazı Ziraat Odası Başkanı Ali Şener Bayraktar da katıldı. Mudurnu Çayı ve bağlı derelerindeki çevre kirliliği nedeniyle büyük tepki gösteren vatandaşlar, tekstil fabrikalarının iddia edilen atıklarının neden olduğu kirliliğe karşı seslerini yükseltti.
Haftalardır süregelen kirlilik nedeniyle dereler kırmızı bir akışa dönüştü, balık ölümleri ve tarım arazilerinin kirlenmesi yaşandı. Akyazı halkı, Batakköy Kavşağı’ndaki fabrika girişinde toplanarak duruma karşı tepkilerini gösterdi.
Eylemde, “Bıçak kemiğe dayandı” sloganlarıyla isyanlarını dile getiren vatandaşlar, yetkililerden sorunun çözümü için adım atmalarını ve sorumluların cezalandırılmasını talep etti.
Akyazı Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Savaş, uzun süredir bu sorunla mücadele ettiklerini ancak kalıcı bir çözüm bulunamadığını belirtti. Savaş, daha önceki başvuruların ve denetimlerin kısa süreli sonuçlar verdiğini ancak kirliliğin her seferinde yeniden başladığını ifade etti.
Akyazı Akbalık Mahallesi Muhtarı Rüstem Bilgi, kirliliğin yıllardır süregelen bir sorun olduğunu belirterek, “Bu doğa atalarımızın mirası değil, çocuklarımızın emanetidir” dedi. Bilgi, kirliliğin asıl sorumlusunun derelere atık boşaltan fabrikalar ve denetimleri yapmayan kurumlar olduğunu dile getirdi.
Akyazı Ziraat Odaları Başkanı Ali Şener Bayraktar ise durumu “çevre cinayeti” olarak nitelendirdi. Fabrika sahiplerini “katil” olarak tanımlayan Bayraktar, “Daha çok para kazanmak için insan sağlığını, hayvan ve çevre sağlığını tehdit eden atıklarını bu akarsulara dökerek insanların, hayvanların, doğanın canlarına kastediyorlar” dedi.






