Akyazı’da bilim şenliği coşkusu
Sakarya’nın Akyazı ilçesi, TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında üç gün boyunca binlerce öğrenci ve aileyi bir araya getiren Akyazı Bilim Şenliği’ne ev sahipliği yaptı.
23-25 Eylül tarihleri arasında Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi’nde düzenlenen etkinlik, 60 okuldan öğrencilerin, öğretmenlerin ve ailelerin katılımıyla gerçekleşti.
Etkinlikte robotik kodlama, üç boyutlu tasarım, tahta baskı, astronomi ve fen deneyleri gibi birçok bilimsel aktivite yer aldı.
Şenliği 7 bin 500’den fazla kişi ziyaret etti. AFAD Deprem Simülasyon Tırı, sağlık taramaları, çevre bilinci çalışmaları ve spor alanları da programa eşlik etti.
Katılımcılar, deneyimledikleri bilimsel çalışmalar ile üretim, araştırma ve keşif duygularını geliştirdiler.
Akyazı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Can, şenliğin kapanışında, “Bilimi günlük hayatın merkezine yerleştirerek, öğrencilerimizin yaratıcılık, keşif ve öğrenme isteklerini teşvik etmeyi amaçladık. Başarıya ulaşmamıza yardımcı olan tüm öğretmenlerimize, gönüllülerimize ve yanımızda olan misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
Şenlik, gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı ve çeşitli bilim etkinliklerine imza atılması için de motivasyon kaynağı oldu.



