10.03.2026 - Akyazı Haber Portalı

Akyazı’da TOKİ Düğümü Çözülmüyor: 544 Aileden “Sözler Tutulsun” Çağrısı!

Akyazı’da TOKİ Düğümü Çözülmüyor: 544 Aileden “Sözler Tutulsun” Çağrısı!
Akyazı Nakliyat

## Akyazı’da TOKİ Düğümü: 544 Aileden Şeffaflık ve Hız Çağrısı

Sakarya’nın Akyazı ilçesinde 2022 yılında “İlk Arsam” projesi kapsamında hak sahibi olan 544 aile, 4 yıllık belirsizliğe karşı isyan etti. Hak sahipleri, ekonomik zorluklar yaşadıklarını belirterek yetkililerden sözlerini tutmalarını ve sorunun çözülmesini talep etti.

Hak sahiplerini temsil eden Kemal Aygün, sürecin uzamasının bir oyalama taktiğine dönüştüğünü iddia etti. 2025 yılında yer teslimi yapılacağı sözünün de geçersiz olduğunu belirten Aygün, “Verilen sözler kağıt üzerinde kaldı. Ekonomik enkazın altında kalıyoruz” dedi.

Aygün, yerel yönetim ile TOKİ arasındaki iletişim kopukluğunun vatandaşlarda güvensizlik yarattığını vurguladı. TOKİ’nin arsa bulunamadığı yönündeki açıklamasına karşın Akyazı Belediyesi’nin belirlenen arazileri sattığı iddialarını hatırlatarak, belediye başkanını ve siyasi temsilcileri şeffaf olmaya çağırdı.

İnşaat maliyetlerindeki artış nedeniyle projenin neredeyse imkansız hale geldiğini belirten Aygün, gecikmenin bedelini vatandaşların ödediğini söyledi. 2022 yılındaki maliyetler ile bugünkü rakamlar arasında büyük fark olduğunu vurguladı.

Hak sahipleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Murat Kurum’a seslenerek tapularını ve yer teslimlerini istediklerini dile getirdi. Kemal Aygün, mağduriyet giderilene kadar demokratik haklarını arayacaklarını belirtti.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ