16.11.2025 - Akyazı Haber Portalı

Altuğ’dan enflasyon açıklaması

SATSO Başkanı Akgün Altuğ, enflasyonun Türkiye’nin ekonomik gündeminde ön plana çektiğini belirtti. Eylül ayında TÜFE yüzde 33,29, ÜFE ise yüzde 26,59 oranında artış gösterdi.

Altuğ, gıda enflasyonunun toplumun günlük hayatını doğrudan etkilediğini dile getirerek, tarım üretiminde verimliliği artırarak, tedarik zincirinde israfı azaltıp, yerli üreticiyi koruyacak politikaların hayata geçmesi gerektiğini vurguladı.

Sakarya’nın güneyinde planlanan Organize Tarım Bölgeleri’nin (OTB) kentin tarımsal geleceği için kritik önem taşıdığını ifade eden Altuğ, bu projenin tarımsal üretimi artırma potansiyeline sahip olduğuna inandığını belirtti. Altuğ, Tarım OTB ve Lojistik İhtisas OSB ile ilgili tüm paydaşların bir araya gelerek uzlaşı sağladığını sözlerine ekledi.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ