12.12.2025 - Akyazı Haber Portalı

Bakan Tunç: İlahi adaletten de kaçamayacaklar

**Bakan Tunç: Soykırım Suçluları İlahi Adaletten Kaçamayacak**

Edirne’de düzenlenen İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’na katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İsrail’in Gazze’de işlediği soykırım suçlarına değinerek, “İnsanlık suçları işleyenler, er ya da geç hesap vereceklerdir. Nasıl Bosna soykırım suçluları uluslararası mahkemede cezalandırılmışsa, İsrailli soykırımcılar da ilahi adaletten kaçamayacaklardır,” dedi.

Fuar, Türkiye’nin farklı bölgelerinden 54 İşyurdu Müdürlüğü’nün katılımıyla gerçekleştirildi. Gıdadan tarım ve hayvancılığa, mobilyadan el sanatlarına kadar çeşitli ürünler sergilendi.

Bakan Tunç, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, Filistin’de devam eden insanlık dramına dikkat çekti. İsrail’in Küresel Sumud Filosu aktivistlerine yönelik tavrını ve Filistin’de gerçekleştirdiklerini insanlık suçu olarak vurguladı.

“İsrail, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de soykırım suçu işliyor. Sadece son iki yıldan bu yana değil, 100 yıldan beri Filistin topraklarını işgal ederek soykırım politikası uyguluyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin yüzlerce kararı var, ancak İsrail bu kararlardan hiçbirisine uymuyor.”

Bakan Tunç, Filistin’de yaşayan çocuklara, kadınlara ve mazlumlara yardım götüren Küresel Sumud Filosu’na İsrail’in saldırısını kınadı. Alıkonulan insan hakları savunucularının serbest bırakılması çağrısını yineledi.

Daha sonra, Edirne Eski Cami önünde vatandaşlarla birlikte İsrail’in Küresel Sumud Filosu’na saldırıları lanetlendi. Bakan Tunç, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinli kardeşleri dualarla anarken, Türkiye olarak İsrailli yöneticilerin döktükleri her bir damla kanın hesabını uluslararası hukuk önünde ve insanlık vicdanında verinceye kadar mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ