Esnaf ayakta kalma mücadelesi veriyor
Sakarya’da esnafın mücadelesi
Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, yeni başlayan esnaf üyelerini ziyaret ederek onları tebrik etti ve mesleğin zorluklarını konuştu. Artan maliyetler ve ekonomik baskılara karşı esnafın yanında olduklarını vurguladı.
Ziyaretlerinde Akdardağan, esnafın karşılaştığı sorunları dile getirdi. Maliyet artışları, yüksek kira bedelleri, zincir marketlerin baskısı, vergi yükleri ve POS cihazı komisyonları gibi sorunlar esnafı zorluyor. Ayrıca, elektrik, su, doğalgaz ve kredi erişimi konularında da esnafın ciddi zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirtti.
Akdardağan, “Esnafımız kendi geçimini sağlarken aynı zamanda topluma hizmet sunmaya çalışıyor. Ancak ekonomik şartlar her geçen gün zorlaşıyor. Devletin ve ilgili kurumların esnafın sorunlarına kalıcı çözümler üretmesi gerekiyor” dedi. Başkan, üyelerinin görüş ve taleplerini takip etmeye devam edeceklerini söyledi.





