12.04.2026 - Akyazı Haber Portalı

Güney Kore ile çip işbirliği

Güney Kore ile çip işbirliği
Akyazı Nakliyat

Sakarya Üniversitesi’nde Uluslararası SR4IDDF projesi kapanış toplantısı düzenlendi. Toplantıda, Rektör Prof. Dr. Hamza Al, Güney Koreli Prof. Dr. Yunsik Lee ile bir araya gelerek Türkiye-Kore iş birliğini geliştirmek için görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmeye ÖzTi Ar-Ge Merkezi Müdürü Murat Hacı, Zafer Kahraman ve projenin Türkiye’deki akademik danışmanı Prof. Dr. Hakan Serhad Soyhan da katıldı. Mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi değerlendirildi.

Prof. Dr. Lee, elektronik tasarım otomasyonu, sensör platformları ve düşük güçlü tasarım metodolojileri üzerine uzmanlaşmış bir akademisyen. Geçmişte LG Electronics ve SK Hynix’te Ar-Ge mühendisi olarak çalıştı. Ayrıca, KETI’de başkan yardımcılığı görevini de üstleniyor. Güney Kore’nin akademik ve endüstriyel deneyimini Türkiye ile paylaşarak iş birliğini daha da güçlendirmesi bekleniyor.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ