13.01.2026 - Akyazı Haber Portalı

Ispanak üreticisinin fiyat isyanı

Ispanak üreticisinin fiyat isyanı
Akyazı Nakliyat

Ispanak Üreticisinin Fiyat İsyanı: “Emekğimizin Karşılığını Alamıyoruz”

Büyük Esenceli ıspanak üreticisi Murat Tezeriş, tarlada kilosu 15 liraya satılan ıspanakların pazarda 50 liraya ulaşan fiyatlarına tepki gösterdi. Artan girdi maliyetleri nedeniyle emeğinin karşılığını alamadığını belirten Tezeriş, üretimin sürdürülemez hale geldiğini vurguladı.

Tezeriş, gübre, mazot, ilaç ve işçilik maliyetlerindeki artışın üreticileri zorladığını belirterek, “Tarlada verilen fiyatlar maliyetleri karşılamıyor. Biz zararına satıyoruz ama tüketici de pahalıya alıyor. Aradaki fark üreticiye değil, başkalarına gidiyor” dedi.

Bu ekonomik tablo nedeniyle üretimden vazgeçmeyi düşünen çiftçilerin sayısının arttığını belirten Tezeriş, girdi maliyetlerinin düşürülmesi ve üretici ile tüketici arasındaki fiyat farkının denetlenmesi gerektiğini vurguladı. Tezeriş, adil bir fiyat düzeni kurulmadığı sürece tarımsal üretimin sürdürülebilir olmayacağını ifade etti.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ