Türk basın tarihinin önemli simalarından biri olan, İzmir basınının kıymetli ablası ve duayen gazeteci Ömür Olgundemir, hayata veda etti. Gazetecilik kariyeri boyunca birçok başarılı çalışmaya imza atan Olgundemir, Beşikçioğlu Camii’nde düzenlenen cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Cenaze törenine katılmak üzere İstanbul’da Basın İlan Kurumu Genel Kurulu Toplantısı’nda bulunan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, taziyelerini iletmek üzere cenaze alanına geldi. Törene, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı Mehlika Gökmen, Genel Sekreter Reşat Yörük, Yönetim Kurulu Üyesi Turgay Pasinligil ve çok sayıda gazeteci katıldı.
İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Ömür Olgundemir’in anısına şöyle konuştu: “İzmir basın tarihinde önemli bir rol üstlenen, Kıbrıs Barış Harekatı’nı dünyaya ilk duyuran, çok sayıda gazetecinin yetişmesinde katkısı olan meslek büyüğümüz Ömür Olgundemir, anılarımızda yaşamaya devam edecek. Bizim için sembol bir isimdi, çok üzgünüz. Mirasını yaşatmaya devam edeceğiz.”
Ömür Olgundemir’in vefatı, gazetecilik camiasında derin bir üzüntü yarattı. Kendisi, yaptığı haberlerle birçok insana ilham kaynağı olmuş, mesleğine olan tutkusu ile genç gazetecilere örnek teşkil etmiştir.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı