13.10.2026 - Akyazı Haber Portalı

Kabine değişikliği gündemde; Sakarya bakan bekliyor

Kabine değişikliği gündemde; Sakarya bakan bekliyor
Akyazı Nakliyat

Kabine revizyonu iddiaları tekrar AK Parti kulislerinde dolaşıyor ve bu durum, Sakarya’nın yeni bir bakanlık umudunu canlandırıyor. Yeni kabine planının 3 Haziran 2025 tarihinde, mevcut bakanların özlük haklarını tamamlamasının ardından gerçekleşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tarihten sonra kapsamlı bir kabine revizyonunu hayata geçireceği düşünülüyor.

Emeklilik hakkı kazanmak için bakanların en az iki yıl görev yapması gerektiği için, yakın zamanda göreve başlamış olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu bu durumdan muaf. 2020’de benzer bir durum yaşanmış ve kabine değişikliği için iki yıllık sürenin dolması beklenmişti.

Sakarya, AK Parti döneminde sadece 2013-2015 yılları arasında Ayşenur İslam’ın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olmasıyla kabinede temsil edilmişti. Yerel seçim sonuçları ve teşkilatların talepleri, Sakarya’nın yeni bir bakanlık umudunu güçlendiriyor. AK Parti’nin Marmara Bölgesi’ndeki siyasi dengesini güçlendirme hedefi, Sakarya’dan bir ismin kabineye girmesi şansını artırıyor. Ancak, kimin kabineye gireceği konusunda henüz bir netlik yok.

Kabine revizyonunda hangi bakanların kalacağına dair kulis bilgilerine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu görevlerine devam edecekler. Diğer bakanlık görevlerinde ise değişim bekleniyor. Ayrıca bazı bakanlıkların bölünerek yeniden yapılandırılması ve yeni bakanlık koltuklarının oluşması da gündemde. Bu durum, Sakarya gibi illerin kabinede temsil edilme şansını yükseltiyor.

AK Parti’nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerindeki kayıplarının ardından, parti tabanında “değişim” talepleri arttı. Bu durum, kabine değişikliğinin aynı zamanda partinin yeniden yapılandırılması ve seçmenle bağını tazeleme fırsatı olarak görülüyor. Sakarya’nın bu süreçte kabinede temsil edilmesi, hem siyasi dengeyi hem de yerel motivasyonu güçlendirebilir.

Sakarya’nın kabinede bir koltuk kapma ihtimali, siyasi ihtiyaçlar ve Erdoğan’ın stratejik kararları doğrultusunda yükselmiş durumda. Son karar, 3 Haziran sonrası açıklanan yeni kabine ile netleşecek. Ancak, değişim rüzgarının esmeye başladığı ve Sakarya’nın bu fırsattan yararlanmak istediği bir gerçek.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ