Mantardan yoğun bakıma kaldırıldı
Sakarya’nın Hendek ilçesinde doğadan topladığı mantarları yedikten sonra fenalaşan 34 yaşındaki hamile B.M., yoğun bakımda tedavi altına alındı.
Olay, dün Hendek’te yaşandı. Hamile B.M., ailesiyle birlikte topladığı mantarları tükettikten sonra akşam saatlerinde fenalaştı. İshal ve bulantı şikayetleri artan B.M., yakınları tarafından Hendek Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanede yapılan kontrollerde genç kadının mantar zehirlenmesi geçirdiği belirlendi. Gebeliği nedeniyle özel takip altına alınan B.M., yoğun bakım servisine alındı.
Doktorlar, B.M.’nin genel sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı. Aynı mantarı tüketen diğer aile bireylerinde herhangi bir belirti görülmedi. İstanbul’da geçtiğimiz günlerde kumpir ve midye yedikten sonra zehirlenen anne ile iki çocuğunun yaşamını yitirmesinin ardından Hendek’te yaşanan bu olay, vatandaşlar arasında tedirginliği artırdı.





