Mikrofon Sende final yaptı
Sakarya’da 3.’sü düzenlenen “Mikrofon Sende” Liseler Arası Ses Yarışması’nın finalı Şehit Erol Olçok Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği finalda, Sakarya genelinden 87 öğrencinin başvurusu değerlendirildi.
Ön değerlendirme sonrasında 29 öğrenci yarı finale yükseldi. Yarı finalde canlı performans sergileyen 6 finalist, Sakarya Üniversitesi stüdyolarında profesyonel kayıtlar aldı. Kayıtlar dijital ortamda halka açıklandı ve 11.564 oy kullanıldı. Halk oylaması ve jüri puanlaması sonucunda dereceye giren öğrenciler belirlendi.
Final programında, Maarif Orkestrası eşliğinde canlı performans sergileyen öğrencilerden Elvin Akgül, Eymen Parmaksızoğlu, Halil İbrahim Koç, Ceren Bitik, Göksu Soylu ve Medine Can ödülleriyle sahneye çıktı. Ödül töreninde, danışman öğretmenlere, seçici kurul üyelerine ve orkestra ekibinde yer alan öğretmenlere plaket ve teşekkür belgeleri verildi.
İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, finalde yaptığı konuşmada, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli”nin amaçlarından biri olan çok yönlü bireyler yetiştirme amacına hizmet eden bu tür sanatsal faaliyetlerin önemini vurguladı. Sanatla geleceğe köprü kurduklarını belirten Bakırtaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi’ne desteklerinden dolayı teşekkür etti. Tüm öğrencileri ve onları yönlendiren eğitimcileri tebrik etti.