Millet Bahçesi’nde kültürler buluştu
Sakarya’da Kültürler Buluştu: 2. Kültür Sanat Festivali Başladı
Sakarya’nın ev sahipliğindeki 2. Kültür Sanat Festivali, 72 farklı kültürün temsilcilerini Millet Bahçesi’nde bir araya getirdi. 12 gün sürecek festival boyunca konserler, halk oyunları, yöresel stantlar ve sanatsal etkinlikler gibi birçok renkli program izleyicilerle buluşacak.
Festivalin açılışı, Sakarya Yerel Kültür Derneği ve Sakarya İpekyolu Kültür ve Dayanışma Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Yerel Kültür Buluşması” ile gerçekleşti. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, milletvekilleri, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaşın katıldığı etkinliğe, Sakarya’nın kardeşlik iklimini yansıtan mesajlar verildi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, konuşmasında, “Biz bu şehirde 72 farklı kültürün temsilcileriyiz. Geniş bir medeniyetin mirasçıları olarak bu birlik ve beraberliği kardeşlik içinde güçlendirmeye devam edeceğiz” dedi. Diğer konuşmacılar da Sakarya’nın birlik ve kardeşlik örneği sunduğunu, kültürleriyle zenginliklerini yaşadıklarını ve yaşattıklarını vurguladılar.





