14.10.2026 - Akyazı Haber Portalı

Mudurnu Deresi kızıla boyandı

Mudurnu Deresi kızıla boyandı
Akyazı Nakliyat

Sakarya’nın Akyazı ilçesindeki Mudurnu Deresi renk değiştirmeye devam ediyor. Daha önce simsiyah akan ve kötü koku yayan dere şimdi de kırmızıya büründü. Akyazı’ya bağlı Gebeş Mahallesi Muhtarı İlker Biçen, derenin yıllardır çiftçiler tarafından sulama amacıyla kullanıldığını belirterek, yaşanan kirlilik karşısında tepkisini dile getirdi.

Biçen, “Daha önce siyah akıyordu, şimdi kırmızı. Bu, artık doğrudan çevre ve insan sağlığını tehdit eden bir durumdur. Sorumlular tespit edilmeli ve cezalandırılmalıdır” dedi.

Çiftçiler ise Mudurnu Deresi’nin özellikle yaz aylarında tarımsal sulamada büyük önem taşıdığını belirterek, ürünlerinin ve toprağın zarar göreceğinden endişe ediyor. Yetkili kurumları harekete geçmeye çağıran mahalle sakinleri, derenin kirliliğinin kaynağının acilen tespit edilmesini istiyor.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ