‘Muhtaç insanlar Serdivan’a gelmesin’
Cumhuriyet Halk Partisi Serdivan Belediye Meclis üyesi Şaban Koludra, Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) ilçeye yapmayı planladığı 2 bin 250 sosyal konut projesini meclis oturumunda eleştirdi. Koludra, TOKİ’nin Sakarya’daki 12 ilçede sosyal konut yapacağını ancak ihtiyaç sahibi ilçelerin projeye dahil edilmediğini belirtti.
Koludra, Kaynarca’nın Serdivan’ın rezerv alanı olduğunu iddia ederek, Serdivan’ın nüfus yoğunluğunun yüksek olduğunu ve trafik sorunları yaşadığını dile getirdi. Hızlı nüfus artışının altyapı sorunlarına neden olduğunu vurgulayan Koludra, yeni nüfusa ihtiyaç olmadığını söyledi.
TOKİ’nin Serdivan’a 2 bin 250 sosyal konut yapma planını yanlış olarak değerlendiren Koludra, “Serdivan, sosyal açıdan muhtaç insanların geleceği bir ilçe değil. Maliyeti en yüksek olan ilçedir. Serdivan’ı onlara kullandırmamalıyız. Kaynarca’da yapılacak konutun maliyeti 2 milyon ise, Serdivan’da en az 5 milyon. Bu sosyal konut değil.” dedi.





