16.11.2025 - Akyazı Haber Portalı

Peren Mut okurlarıyla buluştu

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin Ekim ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında “İsrail’in Zihin Haritası: Siyonist Edebiyat” söyleşisi Ofis Sanat Merkezi’nde düzenlendi. Yazar Peren Birsaygılı Mut’un konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Hüseyin Serdar Akgün, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Alpay Şirin ve çok sayıda davetli katıldı.

Söyleşide, edebiyatın siyonist düşüncenin yayılmasındaki rolü ve Filistin direnişinin kültürel yansımaları ele alındı. Etkinliğin sonunda, yazar Mut, kitabını katılımcılar için imzaladı.

Mut, 1830’lu yıllardan itibaren siyonist düşüncenin kitaplar, dergiler ve romanlar aracılığıyla yayıldığını belirterek, edebiyatın siyasi hedeflerin önemli bir aracı haline geldiğini ifade etti. Filistin’in boş topraklar gibi gösterilmeye çalışıldığını, kahramanlık hikâyeleriyle bir ulus kimliği inşa edilmeye çalışıldığını ancak Filistinli yazarların direniş edebiyatıyla bu algıyı kırdığını söyledi.

Ayrıca, İsrail’in kültürel üretim gücünü sinema ve medya üzerinden sürdürmeye çalıştığını ancak 7 Ekim sonrası yaşananların tüm edebi kurguları yerle bir ettiğini belirtti. Artık zulmün gizlenemediği bir dönemden geçildiğini, kültür ve sanat cephesinde kaybettiklerini dergi satışları, televizyon ve yeni nesil medyada reytinglerinin düşmesiyle açıkça gördüklerini ifade etti.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ