Prof. Dr. Ali Erbaş: Mevcut BM soykırımın durdurulmasına katkı sağlamıyor
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Birleşmiş Milletlerin (BM) mevcut yapısının soykırımların durdurulmasına etkin bir şekilde katkıda bulunamadığını vurguladı.
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından düzenlenen “Birlik ve Barış İçin Model Birleşmiş Milletler Konferansı”nda konuşan Erbaş, gençlerle insanlığın sorunlarını tartışmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Erbaş, İslam medeniyetinin toplumlardaki dertleri konuşmayı ve çözmeyi amaçladığını belirterek, “İnsanlığı karanlıklardan aydınlığa çıkarmak” olarak tanımladığı İslam medeniyetinin misyonuna dikkat çekti.
Kur’an-ı Kerim’in insanlığın sorunlarına çözüm bulmak için gönderildiğini belirten Erbaş, “Kitabı, Sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik” ayetini hatırlattı. Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in hayat rehberi olarak görüldüğünü ve insanlığın sorunlarına çözümler sunduğunu vurguladı.
Dünyanın soykırımlar karşısında iki yüzlü davrandığını söyleyen Erbaş, “Gençler, dünya sizi bekliyor. Dünyanın bu iki yüzlülüğü ancak Allah’ın ve Resulü’nün (s.a.s.) yeryüzünde iyilik yaygınlaşsın diye gönderdiği İslam medeniyetinin adalet sistemine uygun olarak oluşturulacak bir BM ile aşılabilir.” diye konuştu.





