Sağlık elçileri ödüllendirildi
Sakarya Üniversitesi’nin İşletme Fakültesi, Teknokent ve Özel Adatıp Hastanesi iş birliğiyle hayata geçirdiği “Adatıp Sağlık Elçileri Projesi (ASEP)”nin ödül töreni gerçekleştirildi. Proje, uluslararası öğrencilerin hazırladığı sağlık raporlarıyla Türkiye’nin sağlık turizmi stratejisine önemli bir katkı sağlamayı hedefliyor.
Törene Sakarya Valisi Rahmi Doğan, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Adatıp Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özbay ve diğer yetkililer katıldı. Vali Doğan, gençlere yapılan her yatırımın Türkiye’nin geleceğine yapılan bir yatırım olduğunu belirterek, uluslararası öğrencilerin ülkelerine döndüklerinde gönül elçiliği yapacaklarını vurguladı.
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, ASEP’in üniversite için büyük bir adım olduğunu belirterek, üniversitenin topluma katkı sağlamaya ve sektörle iş birliği yapmaya önem verdiğini söyledi. Projenin uluslararasılaşma hedefleriyle de örtüştüğünü belirten Al, öğrencilerin gelecekte ülkeleriyle Türkiye arasında birer köprü olacaklarını ifade etti.
Adatıp Hastanesi Yönetim Kurulu Üyesi Burak Özbay, projeyi hayal ettiklerini belirterek, Sakarya’nın sağlık turizminde daha yüksek pay alması gerektiğini dile getirdi. İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sima Nart ise öğrencilerin sağlık sektöründe elçi olarak yetişmesinin hem Türkiye’ye hem de kendi ülkelerine katkı sağlayacağını söyledi.
ASEP kapsamında düzenlenen yarışmada, Azerbaycan’dan Laman Alaskarova birinci, Bosna-Hersek’ten Sara Sejdija ikinci, Kırgızistan’dan Zulkhumar Abdtaimova üçüncü oldu. Diğer finalist öğrencilerden Ürdün, Çeçenistan, Suriye, Afganistan ve Yemen’den gelenlere de belgeleri takdim edildi.






