Sakarya’da büyük deprem tatbikatı yapılacak
Sakarya dahil Marmara Bölgesi’nde 26 Kasım 2025’te büyük deprem tatbikatı
Marmara Bölgesi’ni kapsayan büyük deprem tatbikatı 26 Kasım 2025 Çarşamba günü saat 11.30’da gerçekleştirilecek. İstanbul merkezli senaryo ile planlanan tatbikata Sakarya da dahil olacak.
Tatbikat kapsamında, Sakarya’daki kritik noktalarda “Çök-Kapan-Tutun” hareketi uygulanacak. Bina tahliyesi uygulamalarıyla vatandaşların afet anındaki refleksleri güçlendirilecek.
Tatbikatın amacı, afet anında kurumlar arası iş birliği, hızlı müdahale ve halkın bilinç düzeyini ölçmek. AFAD’ın bilgilendirmesine göre, tatbikat günü saat 11.30’da sirenler çalacak ve kamu kurumları ile vatandaşlar senaryoya uygun şekilde hareket edecek.
Yetkililer, tatbikatın vatandaşlar için bir eğitim ve farkındalık etkinliği olduğunu, panik yapılmaması gerektiğini vurguluyor. Amaç, olası bir deprem anında can kayıplarının önlenmesi ve müdahale süresinin kısaltılması.






