16.11.2025 - Akyazı Haber Portalı

Sakaryalı hamsiye akın etti

Sakarya’da Balık Tezgahlarının Yeni Gözdesi Hamsi

Sakarya’daki balık pazarlarında bu sezon hamsi bolluğu yaşanıyor. Geçen yıl bol miktarda bulunan palamutun aksine, bu yıl hamsi balıkçıların ve vatandaşların ilgisini çekiyor.

Balıkçı Ramazan İbiş, 1 Eylül’de başlayan sezonda palamutun çok az olduğunu, bunun yerine hamsinin bolluk gösterdiğini belirtti. İbiş, “Hamside bereket var, geçen sene palamut çoktu, bu sene yok. Hamsi bol, yanında mezgit var” dedi.

Tezgahlarda çeşitli balık türleri bulunduğunu ve fiyatların makul seviyede olduğunu belirten İbiş, hamsinin şubat-mart aylarına kadar sürebileceğini ancak hava koşullarına bağlı olarak fiyatların değişebileceğini söyledi. Hamsinin kilosunun 200 liradan, mezgitin kilosunun ise 100 liradan satıldığını belirten İbiş, sezonun hareketli geçtiğini vurguladı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ