07.02.2026 - Akyazı Haber Portalı

Şantiyelerde dijital dönem başladı

Şantiyelerde dijital dönem başladı
Akyazı Nakliyat

İnşaat Sektöründe Dijitalleşme: Şantiye-M Uygulaması Devreye Giriyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, inşaat sektöründe dijital dönüşümü hızlandırmak için geliştirdiği Mobil Şantiye Defteri (Şantiye-M) uygulamasını 1 Ocak 2026 itibariyle hayata geçiriyor. Bu uygulama ile şantiyelerde kullanılan geleneksel defterler dijital ortama taşınıyor.

Şantiye şefleri, işin ilerleyişini, günlük faaliyetleri, personel ve ekipman durumlarını mobil uygulama üzerinden kayıt altına alacak. Denetimler de Şantiye-M sistemine işlenecek ve şantiye şefleri yılda en az bir kez ruhsat düzenleyen ilgili idareler tarafından denetlenecek.

Yapım işlerinde çalışacak yapı ustalarının kayıtları elektronik ortamda yapılacak. Mesleki Yeterlilik Kurumu ve Milli Eğitim Bakanlığı geçerli belgelere sahip yapı ustaları, e-Devlet üzerinden Şantiye-M sistemine kayıt yaptırabilecek.

Sistem, kademeli şekilde hayata geçirilecek: 2026’da kayıt işlemleri başlayacak, 1 yıl sonra 4.500 metrekare üstü yapılar, 3 yıl sonra 1.500-4.500 metrekare yapılar, 4 yıl sonra ise 500-1.500 metrekare yapılar için uygulanmaya başlanacak. Bu uygulama ile şantiyede işe başlayan veya işi bırakan tüm yetki belgeli ustalar, şantiye şefleri tarafından sistem üzerinden kayıt altına alınacak.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ