19.05.2026 - Akyazı Haber Portalı

SATSO Meclis Üyeleri Doku Kültürü Laboratuvarını inceledi

SATSO Meclis Üyeleri Doku Kültürü Laboratuvarını inceledi
Akyazı Nakliyat

SATSO Meclis Üyeleri Doku Kültürü Laboratuvarı ile Tanıştı

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde işletilen Yanık’taki Doku Kültürü Laboratuvarı, SATSO meclis üyelerinin ziyaretine açıktı. Ziyaret programında, laboratuvarın çalışmaları ve gelecekteki üretim planları hakkında bilgi verildi.

SATSO A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili Behlül Bayrak, laboratuvarın iyi bir şekilde üretim ve AR-GE çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Bayrak, “Buradaki amaç, sektörlerimize ve ilimiz üretimine daha fazla katkı sağlamaktır. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımızı burada ağırlayarak, Odamız tarafından hayata geçirilen bu büyük projeyi göstermeyi arzuluyoruz.” dedi.

Hendek’teki ilk laboratuvarın ardından Yanık’ta hayata geçirilen yeni üretim modeline dikkat çeken Bayrak, “Büyükşehir Belediyemizle iş birliğimiz çok yönlü. Yeşil Sakarya hedefiyle, bulvarlar ve parklar için süs bitkisi alımları dışarıdan değil, laboratuvarımızdan karşılanacak. Bu proje, Sakarya’nın zenginleşmesine katkı sağlayacak.” ifadelerini kullandı.

SATSO A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Bayrak ise tesisteki bitki çoğaltma, büyütme ve gelişim aşamaları hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Şu anda 14 çeşit ağaç ve 20 çeşit çalı bitkisi üretilmekte olduğunu belirten Bayrak, 2029’un sonuna kadar çeşit sayısını 40-50’ye çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.

Ahmet Bayrak, “2030 yılına kadar SATSO A.Ş.’nin cirosunu 3 milyon eurolara çıkarmak istiyoruz. Bu projeden sektörümüz kazanç sağlayacak, döviz ülkemizde kalacak ve ihracat ile ülkemize ekstra döviz kazandırılacak.” dedi.

Ziyaretin ardından meclis üyeleri, Mutfak Sanatları Akademisi’nde gerçekleştirilen yemek ile günü tamamladı.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ