16.11.2025 - Akyazı Haber Portalı

Sertan Demir, Konservatuar Müdürü oldu

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Prof. Dr. Nilgün Sezak’ın yerine Prof. Dr. Sertan Demir atandı. 2003 yılından bu yana konservatuaırda görev yapan Demir, aynı zamanda Söz Sakarya Gazetesi’nde köşe yazıları yazıyor.

Sertan Demir, 2003’te Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan mezun oldu. Aynı yıl Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda misafir öğretim elemanı olarak göreve başlayan Demir, 2004’te Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde folklor ve müzikoloji anabilim dalında yüksek lisansa başladı.

2007 yılında “Kemaliye (Eğin) Yöresi Türk Halk Müziğinin İncelenmesi” adlı yüksek lisans tezini tamamlayan Demir, aynı yıl doktora eğitimine başladı. 2011’de doktorasını tamamladıktan sonra 2012’de Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Yrd. Doç. Dr., 2018’de Doç. Dr. ve 2024’te Prof. Dr. olarak görev yaptı.

Demir’in Türk Halk Müziğinde Türler, Türk Halk Müziği Solfejine Giriş ve Arapgir Yöresi Türk Halk Müziği adlı 3 kitabı bulunuyor. Ayrıca çeşitli radyo ve TV programları ile konserlerde sanatsal performanslar sergileyen Demir, TÜBİTAK ve Sakarya Üniversitesi BAPK projelerinde yürütücülük yaptı.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ