Silah kaçakçılarına büyük darbe
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 41 ilde gerçekleştirilen geniş çaplı operasyonlarda 135 silah kaçakçısının yakalandığını duyurdu. Operasyonlar Adana, Erzincan, Van ve Sakarya dahil olmak üzere birçok ilde eş zamanlı olarak yapıldı.
Operasyonlarda önemli miktarda silah ve mühimmat ele geçirildi. Bunlar arasında 95 ruhsatsız tabanca, 3 bin 116 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 31 ruhsatsız av tüfeği, 2 el bombası ve 19 bin 467 silah parçası bulunuyor.
Bakan Yerlikaya, operasyonların amacının yasa dışı silah ticaretini engellemekだけでなく, bu silahların kullanılabileceği suçları da önlemek olduğunu belirtti. Yerlikaya, “Ruhsatsız silahlarla işlenebilecek suçları engelledik ve halkımızın huzurunu kaçıran çetelere silah temin edilmesinin önüne geçtik. Silah kaçakçılığıyla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek” dedi.




