22.01.2026 - Akyazı Haber Portalı

Taş ocağı için rapor çıktı

Taş ocağı için rapor çıktı
Akyazı Nakliyat

Değirmencik’teki Taş Ocağı Projesi İçin Kritik Rapor

Sakarya’nın Ferizli ilçesi Değirmencik Mahallesi’nde planlanan taş ocağı projesiyle ilgili bilirkişi raporu çıktı. Raporda, 187 bin ton rezervi olan taş ocağının ülke altyapısına önemli bir katkı sağlamayacağı ve 1203 ağacın kesilmesi gerekeceği belirtildi.

Mahkeme tarafından hazırlanan rapora göre; 11 bin 520 metrekarelik ormanlık alanın korunmasında üstün kamu yararı bulunduğunu belirtildi.

Ferizli Belediyesi’ne ait sahaya ilişkin hazırlanan raporda ise, 76 bin 717 metrekarelik alanda yapılması planlanan kalker üretiminin Sakarya ve ilçe belediyelerinin ihtiyaçlarını karşılamada yetersiz kalacağı vurgulandı. Bilirkişi heyeti, bu alan için de orman izni verilmesinin kamu yararına uygun olmadığı sonucuna vardı.

Taş ocağı projesi, mahalle halkının tepkisi ve yargı süreci sonrasında bilirkişi raporuyla da olumsuz sonuçlandı.

Akyazı Nakliyat
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ