TBMM’den Gazze tezkeresi! İsrail’i uyaran tezkere kabul edildi
TBMM, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan ve Filistin politikalarını sonlandırmasını isteyen bir tezkereyi kabul etti.
Tezkerede, İsrail’in insanlık vicdanının tahammül sınırlarını aşan saldırganlığı kınandı ve milletvekilleri dahil vatandaşların kötü muamele görmemeleri ve alıkonulmuş vatandaşların serbest bırakılmaları gerektiği vurgulandı.
İsrail’in Filistin halkına uyguladığı işgal, ilhak ve imha politikalarının son bulması ve Gazze halkının insani yardıma erişmesi çağrısında bulunuldu. Ayrıca, tüm parlamentolara ve uluslararası parlamenter asamblelere birlikte tutum alma ve seslerini yükseltme çağrısında bulunuldu.
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş imzalı tezkerede, “İnanıyoruz ki zalim İsrail yönetiminin insanlık vicdanını yaralayan bu alçak saldırıları karşısında uluslararası kamuoyu her geçen gün çok daha güçlü tepkiler vermeye devam edecek. Özgür ve egemen Filistin’in önündeki tüm engeller en kısa sürede aşılacaktır” denildi.





