Yaşar Coşkun’un tahliyesine “Vay canına, şu işe bakın?!” yorumu
## “Vay Canına, Şu İşe Bakın”: Yaşar Coşkun Tahliye Edildi
Geçtiğimiz hafta, Hendek patlama davasında çarpıcı bir karar verildi. Sakarya’nın Hendek ilçesindeki havai fişek deposunda beş yıl önce yaşanan patlamada yedi kişi yaşamını yitirmiş, 128 kişi yaralanmıştı.
Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, patlamayla ilgili yargılanan sanıklar hakkında kararını verdi. Mahkeme, fabrikanın sahibi ve en tepedeki yetkili ismi Yaşar Coşkun ve babası Ali Rıza Ergenç Coşkun’a 16 yıl 3’er ay, sorumlu genel müdür Hasan Ali Velioğlu’na 12 yıl 6 ay hapis cezası verdi.
Karar, hem mağdurların hem de sanıkların avukatlarınca İstinaf’a taşındı. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği kararlardan bazılarını bozdu.
Yargıtay’ın kararına rağmen, yerel mahkeme kendi kararında direndi. Mahkeme, sanık Yaşar Coşkun için daha önceki kararında olduğu gibi “bilinçli taksirle birden fazla ölüme sebebiyet verme” gerekçesiyle toplam 16 yıl 3 ay hapis cezası verdi.
Ancak mahkeme, avukatların Coşkun hakkındaki “tutukluluk halinin devamı” yönündeki talebini uygun bulmadı. Mahkeme, Coşkun’un tahliyesinde karar kıldı. Tahliyenin tek koşulu ise, “15 milyon lira kefalet ücreti ödenmesi hali” olarak kayıtlara girdi.
Coşkun’un babası Ali Rıza Ergenç Coşkun’un firarda olduğu ortaya çıktı.
Karar sonrası, “Vay canına, şu işe bakın?!” tepkileri verildi.


